Crayfish Meal (édesvízi rákliszt ) az emberi fogysztásra szánt egész, teljesen friss és vadon élő édesvízi rákok (Procambarus clarkii) ipari feldolgozása után megmaradt részeiből készül. Ezeket a rákokat sokszor még a mai napig klasszikus, gyalogos, kosaras módszerrel (gyalogosan járva a vízeket, vagy csónakkal) gyűjtik, gondosan válogatva, hogy mindig állandó minőséget kínáljanak. Pont ezért a liszt színe olykor változhat, mivel csak és kizárólag 100%-ban természetes rákot tartalmaz mindenféle adalékanyag nélkül. A rákdarabokat finomra őrlik és ezután kerülnek a horgásziparba. A liszt szemcse részecskéinek 90%-a 1mm-nél kisebb, színe vegyes (piros, narancssárga és fehér) és a pirított rák jellegzetes ízét és illatát adja vissza. Nagyszerű összetevő lehet bármilyen hallisztet tartalmazó bojlimixnek, különösen halliszt keverékhez, de olykor a hallisztek helyettesítésére is használhatjuk. Bojlikészítésnél kiválóan használható folyékony rák-készítményekkel együtt. Ez a liszt meglehetősen könnyű és laza szerkezetű, ezért nem szabad az ajánlott adagolást túllépni, mert ellenkező esetben a bojlink felhajtó ereje meglehetősen nagyobb lesz.
Adagolási Javaslat: Ha a lisztet használat előtt bármilyen folyadékba beáztatjuk (1kg liszt+0,5L folyadék) és 24 órán át pihentetjük akkor akár 40%-ban is használhatjuk az alapmixünkhöz. Ellenkező esetben csak 50-100g/kg, persze ez változhat a többi összetevő arányától függően. Áztatás nélkül az egyik legjobb választás saját kiegyensúlyozott (wafter) horogcsali készítéséhez.