Kérdése van? Hívjon minket! +36202977779

Hibát találtál az oldalon? info@alphahorgaszbolt.hu 

 Kairiki 8 150m Yellow 0.130mm/8.2kg
Kairiki 8 150m Yellow 0.130mm/8.2kg
7 990 Ft

Kairiki 8 150m Yellow 0.130mm/8.2kg

7 990 Ft
Részletek

S-EBT (Shimano Enhanced Body Technology)
A Shimano Kairiki olyan első osztályú japán körszövött fonott zsinór, melyet 8 önálló szálból fonnak. A Shimano Kairiki zsinór keresztmetszete a legkerekebb versenytársai közül. A speciális felületkezelésnek köszönhetően nagyon csendesen siklik át a gyűrűkön és igen jól köthető és csomótűrő. Amikor valaki kézbe veszi a zsinórt, hogy feltekerje az orsója dobjára, először az fog feltűnni neki, hogy hihetetlenül selymes, sima felületű. Mintha egy selyemzsinór lenne a kezében. A következő meglepetés akkor lesz, amikor az első dobás közben repül egyre távolabb és távolabb a műcsali, mivel a tökéletesen körszövött, sima zsinór akadálytalanul pereg le a dobról. Végül – és talán ami az egyik legfontosabb tulajdonsága ennek a zsinórnak – miközben tekerjük visszafele a műcsalinkat, legyen az jig, vagy épp wobbler, az fog feltűnni, hogy nagyságrendileg halkabb hangot hallunk a botunk gyűrűin áthaladó zsinórtól, mint amit korábban megszoktunk a merev fonottaktól. Ez különösen fontos, mivel azt a hangot a fonottunk nem csak felénk közvetíti, hanem a víz alá is lejut a zsinóron át, ami nem biztos, hogy jót tesz a ragadozók kergetése közben, amikor az egyébként is finnyásan támad rá jig horgunkra, műcsalinkra.
Szakítószilárdságát a japán sztenderd szerint mérik. Huzamos idejű használat után is megőrzi eredeti átmérőjét. Olyan speciális tekercsen található a zsinór, melynek segítségével megfeszítve tudja felcsévélni az orsóra a zsinórt anélkül, hogy ehhez bármilyen további segédeszközre lenne szüksége.
Használata során egyik meglepetés akkor éri a horgászt, amikor az első dobás közben egyre távolabb és távolabb repül a műcsali, mivel a tökéletesen körszövött, sima, puha zsinór akadálytalanul pereg le a dobról, nem olyan sprőd, mint azonos átmérőjű versenytársai.
A zsinórt feltekerve az orsója dobjára, először az fog feltűnni, hogy milyen hihetetlenül selymes, sima, puha felületű. Mintha egy selyemzsinór lenne.
Tekerjük visszafele a műcsalinkat, legyen az jig vagy épp wobbler, az fog feltűnni, hogy jóval halkabb hangot hallat a botunk gyűrűin áthaladó zsinór, mint amit korábban megszoktunk a merev fonottaktól. Ez különösen fontos, mivel azt a hangot a fonottunk nemcsak felénk közvetíti, hanem a víz alá is lejut a zsinóron át, ami nem biztos, hogy jót tesz a ragadozók kergetése közben, pláne, amikor az egyébként is finnyásan támadna rá jig horgunkra, műcsalinkra.
Szakítószilárdságát a japán standard szerint mérik. Huzamos idejű használat után is megőrzi eredeti átmérőjét. Olyan speciális tekercsen található a zsinór, melynek segítségével megfeszítve tudja felcsévélni az orsóra a zsinórt anélkül, hogy ehhez bármilyen további segédeszközre lenne szüksége.